Vietnamese verse spring rolls

Degene die weleens in Vietnam zijn geweest kennen dit gerecht wel, een heerlijke verse spring roll gevuld met verschillende groenten. Deze spring roll (ook wel summer rolls genoemd) wordt niet gefrituurd en is dus veel gezonder dan de traditionele spring roll. De basis van deze spring roll is een vel rijstpapier die gevuld wordt met groenten met daarbij een paar dips. Perfect voor je groenterestjes. Ook ideaal voor feestjes, want je kan ze maken en daarna in de koelkast zetten, ook gezellig om dit samen met vrienden te maken.

We hebben twee recepten voor de spring rolls, 1 is vegetarisch en de ander is met garnalen. Voor ieder wat wils!

Voor 8 verse vegetarische spring rolls.

INGREDIËNTEN

  • 8 ronde rijstvellen (verkrijgbaar bij de toko)

  • 100 gram rijst vermicelli

  • Een paar blaadjes chinese kool , in dunne reepjes gesneden

  • Een bosuitje, in dunne reepjes gesneden

  • Een halve rode paprika in dunne reepjes gesneden

  • Een wortel, in dunne reepjes gesneden

  • Handje taugé

  • Verse munt

  • Verse koriander

Voor 8 verse spring rolls met garnalen

INGREDIËNTEN

  • 8 ronde rijstvellen

  • 100 gram rijst vermicelli

  • 100 gram garnalen zonder staart

  • Een halve avocado in dunne reepjes gesneden

  • Een paar blaadjes chinese kool, in dunne reepjes gesneden

  • Een bosuitje, in dunne reepjes gesneden

  • Een halve komkommer, in dunne reepjes gesneden

Dipsaus hoi sin

  • 2 theelepels soja saus

  • 2 zeer fijn gesneden teentjes knoflook

  • 2 eetlepels Hoi sin saus

  • Handje fijngehakte pinda’s

Dipsaus Nuoc cham

  • 1 theelepels suiker

  • 2 theelepels limoensap

  • 1 eetlepel vissaus

  • 2 eetlepels water

  • 1 zeer fijn gesneden teentje knoflook

  • Een half rood pepertje, fijngesneden

BEREIDING

  • Kook de vermicelli zoals op de verpakking staat.

  • Zorg ervoor dat alle groenten en vermicelli klaar zijn voor gebruik.

  • Zet een diepe kom of bijvoorbeeld een pan klaar, gevuld met warm water.

  • Rijstvellen zijn hard, maar zodra je ze in warm water doopt, worden ze zacht. Doop een rijstvel in water totdat hij zacht is en leg hem daarna op een bord.

  • Beleg het rijstvel met de ingrediënten naar keuze. Zorg ervoor dat er 2cm vrij blijft aan de zijkant.

  • Vouw de zijkanten naar binden en rol de loempia strak dicht.

  • De twee dipsauzen worden gemaakt door alle ingrediënten per dipsaus door elkaar te mengen.

  • Snijd de verse loempia’s in tweeën en serveer met de dipsausjes.

Eet smakelijk!